3 Kasım 2010 Çarşamba
DOLUNAY TATLISI
MALZEMELER:
3 YUMURTA
1 KAŞIK YAŞ MAYA
1SU BARDAĞI MADEN SUYU
125 GR TEREYAĞI
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ŞERBETİ:
3,5 bardak su
5 bardak şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Kabımızın içine bir miktar un koyup ortasını açıyoruz.Ortasına yumurtaları, ılık suda erittiğimiz mayaları ve maden suyunu koyup yoğuruyoruz.Gerekirse un ilave ediyoruz.Hazırladığımız hamuru üç eşit parçaya bölüyoruz.Bezelerimizi merdaneyle açıyoruz.Üzerine eritip ılıttığımız tereyağını sürüyoruz.Daha sonra rulo şeklinde sarıp iki parmak kalınlığında kesiyoruz.Yağlanmış fırın tepsimize aralıklı şekilde diziyoruz.Üzerine bir bez örtüp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.Hamurlar 2-3 katı kabarıyor.Kabardıktan sonra 170 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Hazırladığımız sıcak şerbeti soğuk tatlımızın üzerine döküyoruz.AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Nilücüğüm,
YanıtlaSiltatlılar çıtır çıtır olmuştur,ilk defa gördüğüm bir tatlı bu,ellerine sağlık,sevgiler...