15 Haziran 2010 Salı

SÜTLAÇ

بســــــــــــــــــــــــــــــــم الله الرحمن الرحــيــم

Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.

Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

(Asr 1-3)

HADİSİ ŞERİF
Bir insan, bir hastanın halini hatırını sormaya gider veya Allah için sevdiği bir kişiyi ziyâret ederse, ona bir melek şöyle seslenir: Sana ne mut...lu! Güzel bir yolculuk yaptın. Kendine cennette barınak hazırladın!”

* Tirmizî, Birr 64. Ayrıca bk. İbni Mâce, Cenâiz 2



Hayırlı günler .Genelde sütlacı pek tutturamam fakat bu seferki güzel oldu. Tarifini çok beğenerek takip ettiğim , yemek sitesi ,portakal ağacından  aldım.Çok güzel tarifler var.istediğim gibi bir sütlaç oldu.

gelelim yapılışına:

1,5 çay bardağı pirincimizi yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyup ,suyunu çekene kadar pişiriyoruz.1 kilo soğuk sütümüzüde ekleyip kaynatıyoruz.bu arada bir kaseye 2 yemek kaşığı pirinç ununu koyup 1 çay bardağı kadar soğuk suyla ezin.kaynamakta olan sütten 1 kepçe alıp  kaseye ekleyip ılıtalım.Daha sonra pirinç ununuda süte ekleyip 10 dakika kadar pişirelim.İsteğe göre 2 veya 2,5 su bardağı  şekeri ekleyip  1 ,2  taşım kaynatalım.Sütlacımızı kaselere boşaltıp , soğuyunca tarçın serptikten sonra servis yapabiliriz.Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. Canım benim,
    yaz günlerinde soğuk tatlılar aranıyor,sütlaçta bunlardan biri,hem sağlıklı hem besleyici,afiyet şeker olsun,
    ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık
    olsada yesem çok severim

    YanıtlaSil
  3. Güzel kardeşim hayırlı cumalar,sevgiler...

    YanıtlaSil