13 Nisan 2010 Salı

ÇAYLI KEK

سْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم.

“Allah sizin için kolaylık ister, güçlük istemez.”
* Bakara sûresi (2), 185

HADİSİ ŞERİF

“Çok secde etmeye bak! Zira senin Allah için yaptığın her secde karşılığında Allah seni bir derece yükseltir ve bir hatânı siler.”

* Müslim, Ebû Dâvûd, ...Tirmizî

    Hayırlı günler.

Hüsrana uğradığım  çaylı kek denememden sonra  başka bir tarifle tekrar denedim.Denediğim tarif bu sefer çok güzel oldu.Yumuşacık lezzetli bir kek, denemenizi tavsiye ederim.



malzemeler:3yumurta, 1,5  su bardağı  şeker,   1çay bardağı sıvıyağ,   1 su bardağı  demlenmiş çay,   2 çorba kaşığı kakao,   2 çorba kaşığı  ceviz  (isteğe göre)

kabartma tozu ,8 tepeleme yemek kaşığı un.

yapılışı:

kabımıza yumurtalarımızı kırıp şekerle birlikte iyice çırpıyoruz.mümkünse yumurtalarımızı önceden buzdolabından çıkartıp oda ısısına getirelim.daha sonra sıvı yağ ve 1su bardağı  demlenmiş çayımızıda katıp karıştıralım.kakao , kabartma tozu, ve unumuzu birbirine karıştırıp.karışımımızın içine eleyerek katalım.son olarakda isteğe göre eğercevizimiz varsa  cevizimizide katıp , yağladığımız kalıbımıza boşaltalım.önceden ısıtılmış  170 derecelik fırında  pişirelim.

7 yorum:

  1. Hayırlı geceler kardeşim,
    bugün seni çok düşündüm hafızlık konusunda...Düşündükçe de hayranlığım arttı maşaallah la guvvete illa billah diyeyim nazar değmesin,benim için çok değerlisin...

    kekin yumuşacık olduğu çok belirgin,gerçekten de keke ceviz çok yakışıyor,ceviz olmasa da kıvamında bir kek yine de çok nefis oluyor,eline sağlık canım kardeşim...

    Rabbim bizlere secde de huşu lezzetini tatmayı nasip etsin(amin)Rabbime emanet ol,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Harika görünüyor,sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. s.a Çaylı kekiniz çok güzel görünüyor.. kızımı bloğunuzla tanıştırayım,çaylı kek yapıcam diye mutfağa gititğim'de kuru çayı alıp kek hamuru'na koymaya teşebbüs ederken görünce hayırdır dedim:))çaylı kek yapıyorum anne diyince ben koptum tabi:))sütlü tatlılar etkinliği mi renklendirirseniz çok sevinirim...

    YanıtlaSil
  4. s.a.
    hayırlı bir gün olmuştur inşallah sizin için.ellerinize sağlık.benim sevdiğim tadflardan birisi çaylı kek.ben içine 1 çk kadar da tarçın bırakıyorum,öyle de güzel bir tat çıkıyor ortaya.ellerinize sağlık.a.e.o..

    YanıtlaSil
  5. S.a..Arkadaşım sütlü tatlı yapıp,çaylı kek gibi bloğunuza ekliyorsunuz .. benim bloğuma gelip, yorumla yada cboxla tatlınızın hazır olduğunu söylyorsunuz ben gelip alıcam:)))sütlü tatlınızın tarifini yazarken benim linkimi verip, esra arkadaşımızın etkinliğine gönderdiğim sütlü tatlı diye bildiriyorsunuz..bende acemiyim ,etkinlik işine bilgisayar kullanmayı pratikleştirmek için ve sizin gibi güzel arkadaşlarla tanışmak için yaptım...görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  6. Selamünaleyküm,
    sayfaniza ilk defa ugradim ve iyi ki ugramisim:)
    Hele o oyalara bayildim,bende merakliyimdir el isine.InsAllah oyalari cikaracagim,bazen düsünürüm bende yayinlasam diye ama hicte denemdim:)
    kek güzel olmus elinize saglik.

    Selamlarimla,Serap.


    http://karakazandan.wordpress.com

    YanıtlaSil
  7. çok güzel gözüküyor diyeti bozduk sayende =)

    YanıtlaSil