30 Mart 2010 Salı

OT YEMEĞİ



Bu yemeğin tarifini nasıl versem acaba?
Eline bıçak ve poşet alınır.Yanına ottan anlayan birisinide alıp(bu kısmı ottan anlamayan benim gibiler için geçerli)Yeşilliklere çıkılır.Tabi biz bu konuda avantajlıyız.Çünkü şehrin biraz dışında oturuyoruz.Etrafımız ağaçlık ve yeşil alan.Sağolsun komşumuz Ayşe bana bu konuda yardımcı oldu.Hemen hemen hepsini topladı.Ben sadece yaban pırasası ve ısırgan topladım.diğer otun adı ise ekşi ot (kızılbacak).
Gelelim yapılışına:
Otlarımızı yıkayıp,temizliyoruz ve doğruyoruz.Tenceremize soğanı doğrayıp,kavuruyoruz.Bir yemek kaşığı salça katıp,karıştırıyoruz.
Kayınvalidemin tavsiyesiyle ekşi otu tencereye koymadan önce kaynar suya daldırıp süzdüm.sonra diğerlerinin yanına tencereye kattım.Yarım çay bardağı pirinci yıkadıktan sonra ilave ettim.Bir su bardağına yakın sıcak suyuda ilave ettikten sonra kaynamaya başlamasını bekledim.Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp pişirdim.

5 yorum:

  1. s.a.
    hayırlı günler canım.ellerine sağlık.ısırgan otunu ben de çok seviyorum.ekşi otuda konyada otururken komşularımızda görmüştüm.elllerine emeğine sağlık.siz demişsinizya ottan anlamam diye ben de aynen öyle.örgü örmeyi sevdiğinizi söylediniz,örgüdünyasi,zforum.biz de arkadaşlarla çok güzel örgüler yapıyoruz.katılmak isterseniz sizi de bekleriz..a.e.o.

    YanıtlaSil
  2. Güzel kardeşim,ne kadar güzel,lezzetli ve çok sağlıklı,bol lifli bir yemek! afiyet şifa olsun,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Bu arada sayfanı yenilemişsin,çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Selamünalaeyküm arkadaşım, ot - et farketmez hepsini yerim :) ben de buna benzer güzel yapraklı bitkiler görüyorum ama tanımadığım için acaba zehirlimidir yenirmi diye düşünerek sadece bakmakla yetiniyorum siz şanlısınız ki kayınvalideniz biliyormuş elelrinize sağlık afiyet olsun, sevgiler:)

    YanıtlaSil