24 Şubat 2010 Çarşamba

Pastane açması

Cuma günü gelen misafirlerim için yaptığım açmalar görüntülerindende anlaşılacağı gibi çok güzel oldular.Afiyetle yiyenlerden tam not aldım.Tabiki ben son iki aydır olduğu gibi bakmakla yetindim.Azimle diyetim devam ediyor.Blogum denediğim ve güzel olan lezzeti onaylanmış tarifleri sizlerler paylaşacağım.







MALZEMELER

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

4 çay kaşığı tuz

4 çay kaşığı şeker

100gr. margarin       1küp yaşmaya

1 yumurta

YAPILIŞI

Çok  güzel bir açma tarifi fakat sabırlı olup beklemek.Beklemezsek tel tel açma yerine tuzlu poğça gibi açmanız olur.Su ,sütve sıvıyağ hafif ısıtıyoruz. Sonra iyice karıştırıyoruz.(hatta ben mikser kullandım) daha sonra mayayı bu karışımda erittikten sonra unu ilave ediyoruz.yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Hamurun üzerini örtüp ılık bir yerde iki katı olana kadar maylandırın.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda açıp içine 1çay  kaşığıkadar margarin koyup kapatın.Tepsiye koyup biraz daha bekleyin.poğça şeklinde hamurlar margarini taşırmadan uzatın ve ters yönde bükün büktüğünüz hamurların uçlarını üst üste gelecek şekilde yapıştırın.Seyrek aralıklarla fırın tepsisine dizin bir müddet daha tepsi mayası gelmesini bekleyin.En son yumurta sarısını sürün susam ve çörek otu serpin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

3 yorum:

  1. Selamün aleyküm ve rahmetullah kardeşim.Hayırlı Cumalar dilerim.Bloğunuzla tanıştığıma memnun oldum, hayırlı olsun.Tekrar görüşmek dileğiyle sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
  2. bende sizinle tanıştığıma memnun oldum.yorumunuz beni sevindirdi.sağlıklı huzurlu ve mutlu günlerdilerim.

    YanıtlaSil
  3. Selamün aleyküm canım arkadaşım,bu poğaçaları kaçırmışım nasılsa.Tanışmadan önce yapmışsın sanırım.Çok nefis ve pofuduk görünüyorlar.Ellerin dert görmesin...

    YanıtlaSil