26 Şubat 2010 Cuma

ELMALI KURABİYE

Denediğim değişik elmalı kurabiye tariflerinden sonra  aradığım tarifi buldum.Tadına bakanlar çok beğendi.inşaallah sizlerde beğenirsiniz.

MALZEMELER:

1paket  margarin

 1 yumurta

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı şeker

1 paket vanilya

1 paket k. tozu

aldığı kadar un(yaklaşık 5-6 su bardağı kadar)

İÇ MALZEMESİ

3 adet elma

1 çay kaşığı tarçın

4 çorba kaşığı şeker

isteğe göre 1 çay bardağı ceviz içi

elmaları rendeleyip şekerle birlikte pişirilir.çok pişirmeye gerek yok.elmalar yumuşayana kadar.ocaktan alındıktan sonra tarçın ilave edin.

gelelim hamurun hazırlanışına .

kabımızın içerisine margarin,süt,yumurta ve şekeri harmanlayın.boza kıvamında bir harç olacak .daha sonra un,k. tozuve vanilyayı ilave edin .yumuşak bir hamur elde edin.hamuru beş parçaya bölelim.parçalardan her birini 30 cm civarında açın.sekize bölün.kenarlarına 1 tatlı kaşığı harçtan koyun.kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın . fırın tepsisine dizip pişirelim.soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. (not)=180 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim.

4 yorum:

  1. Hayırlı günler Sevgi,Aslında ben yeni değilim ama Wp ye yeniden geçtim.Diğer blogumuda sürdürüyorum.Senin tariflerin ve özellikle elişlerinde çok güzel.Ellerine sağlık...

    http://cahideninelleri.blogspot.com/

    http://zerafet.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. Esselamu aleykum,
    Sevgili kardeşim sayfanız hayırlı olsun,Rabbim razı olacağı işler yapmamızı nasip etsin(amin).
    Ziyaretiniz ve yorumunuz beni çok sevindirdi,özellikle de wordpresste olmanıza sevindim,burada yazışacak pek fazla arkadaşım yok,herzaman yorumlarınızı beklerim,bana yazana Allah'ın izniyle mutlaka yazarım,Rabbimden bir mani olmazsa...Arkadaş canlısıyımdır,beni bırakmayanı ben hiç bırakmam hele aynı dünyanın insanlarıysak...
    Tariflerimde margarin yoktur,onun yerine tereyağı ve zeytinyağını karışık kullanıyorum,elmalı kurabiyeyi de çok severiz :) kurabiyenizden bir tane aldım farzedin :) elinize sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. hayırlı günler.yorumunuza çok teşekkür ederim.biraz yeni olduğum için acemiyim.ama ilerleyen zamanda yeni ve hoş paylaşımlarla aranızda olacağım.sizin gibi marifetli hanımlarla tanışmak güzel.

    YanıtlaSil
  4. Ve aleykümselam
    duanıza amin diyorum.sizin ziyaretinizde beni sevindirdi.teşekkür ederim.Allahın izniyle önümüzdeki günlerde yapacağımız güzel paylaşım ve yorum ve önerilerle güzellikler üretmeye devam ederiz.

    YanıtlaSil